HTML

biobalaton

Friss topikok

Akiket ajánlunk olvasásra

Megvolt a 0. nap, remélem nem okoztunk csalódást senkinek

2013.06.10. 11:52 fekete-barany.blog.hu

kenyer_1370856554.jpg_800x598

Eredetileg május 1.-én szerettünk volna nyitni. A dátum az átalakítások miatt folyamatosan csúszott, majd megcéloztuk június 1.-ét, amiből lett június 8.-a. A jelentős késedelem azt is hozta magával, hogy bár egy kicsit felkészületlenek voltunk, az árukészlet is hiányos volt, de a nyitási dátumot már nem lehetett eltolni. Éjjel 3-ig még takarítottunk, utána három óra alvás, kezdés reggel hatkor, nyitás reggel nyolckor. Mivel pénteken úgy kaptuk meg a működési engedély regisztrációt, hogy korábban nem tudtuk valóban meglesz aznap, így a piacosokat sem bíztattuk fel - ennek ellenére egy páran örömmel eljöttek akkor is, ha tudták, hogy aznap nem váltjuk meg a világot.

Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól akiknek csalódást okoztunk, még nincsen minden a helyén, kissé rutintalanok vagyunk dolgozunk az árukészlet feltöltésén, piacosok szervezésén. Ez utóbbi az elmúlt hetek tapasztalata alapján azért nagyon nehéz, mert tömegével kellett a nem termelőket (kereskedőket) elküldeni. Sokan jelentkeznek, de nem értik a termelői piac definícióját, nem értik meg, hogy milyen okból vagyunk itt, hogy miért nem tudjuk őket befogadni. A cél a hitelesség, a valódi termelők közvetítése akkor is, ha ez egy majdnem lehetetlen küldetés.

A misszió tehát itt és most kezdődik, lehetőség biztosítás a valódi termelők számára, majd ezzel együtt minél több gazda rábírása a termelésre és minél több fogyasztó elérése a valódi termékekkel. El fog tartani jó ideig mire összejön úgy, ahogyan mi ideálisnak mondhatjuk.

Az idei évben még sújt bennünket (mindenkit a mezőgazdaságban) az igen extrém időjárás is, ezért zöldség például alig van. Nincs még újburgonya, cékla, még kanyarban sincs a paradicsom, paprika.....ami van az a saláta és újhagyma. Minden más amit a piacon lehet látni az fólia alól kerül ki. 

Szóval nehéz a dolgunk, de hiszünk abban amit csinálunk és szépen haladunk az úton. A csapat nagyon jó, a termékek is, a borbárba betérők el vannak ájulva a kézműves söröktől, nagyszerű kenyereket, kalácsokat és pizzákat sütünk, a sajtosaink elképesztőek, a kézműves fagylaltunk olyan ízeket ad, amit nem lehet összehasonlítani a porból készülő fagylaltokkal...

Tesszük a dolgunkat és várjuk a nyarat. A hozzánk betérőket a legjobb tudásunk szerint szolgáljuk ki és azt reméljük, hogy olyan élménnyel gazdagodnak, hogy hamarosan visszatérnek hozzánk. Akkor is, ha még egy kicsit szedett-vedett állapotban vagyunk, akkor is ha még hiányzik a kellő rutin...

Minden nap sütünk igazi kovászolt kenyeret, tegnap a fehérkenyerek sültek ki (a nyári halászlé mellé igazán finom!).

 

ui: Ha van olyan ismerősötök aki termelő, kérlek küldjétek hozzánk bátran, minden jó emberre szükségünk van! 

Szólj hozzá!

Címkék: kézműves Balaton Öko Balatonfüred Piac Kistermelő

A bejegyzés trackback címe:

https://biobalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr605353748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása