HTML

biobalaton

Friss topikok

Akiket ajánlunk olvasásra

Szolgálati közlemények

2013.06.18. 10:21 fekete-barany.blog.hu

A leggyakrabban feltett kérdések és azokra adandó válaszaink:

- Mikor van nyitva a piac? Minden szombaton (egészen nov. 1.-ig) reggel 8 és du 13 között.

- Csak szombaton van valami a területen? Nem, a borbár, a bisztró és a delikátesz bolt, valamint a galéria minden nap 9-24 között van nyitva.

- Hol van a piac? Balatonfüred, Tihany felőli oldal, Tesco körforgalomnál kijönni a kempinghez, egyből jobbra a hajógyár felé vezető úton. A kemping bejáratától kb. 50-70 méterre vagyunk a Balaton felőli oldalon. Hivatalos cím Széchenyi u. 28., de hívják ezt Hajógyári útnak és Tihanyi műútnak is.

- Sajtbolt? A sajtosok csak piacnapon, azaz szombaton vannak itt velünk. Mivel ők termelők, így még ez az egy nap elfoglaltság nehézségeket okoz, hiszen az állatokkal és a sajttal minden nap dolgozniuk kell. A delikáteszben van sajtárú, úgyhogy hétköznap is lehet kapni sajtot és tejtermékeket.

- Minden bio a piacon? Nem, a piac bio- és kézműves piac. Ennek az az oka, hogy nincs elég bio termelő a Balaton körül, így azt határoztuk meg, hogy a zöldség-gyümölcs csak ellenőrzött bio (vagy átállás alatti) lehet, a feldolgozott termékek (pl. sajt, lekvár, stb.) pedig un. kézműves kategóriába kell kerüljenek. A kézműves definíció jelen esetben azt jelenti: Vegyszer helyett hagyományos módszerekkel tartósítanak, saját maguk készítik a terméket, magas minőségű, kisszériás termékeket állítanak elő.

- Ha most szombaton jövök a piacra, már tudok mindent venni? Nem, mivel a zöldség-gyümölcs termelők csak saját nevelésű növényt hoznak ki és mivel szezon eleje van, minden héten csak az van ami éppen terem. Tehát most még véletlenül sincs paradicsom, van ellenben saláta, újhagyma, mángold, spenót, nemsokára itt az igazi kézműves újkrumpli...

- Miért van kevés étel a bisztróban? Azért, mert a bisztrónak nincs állandó étlapja. Abból főzünk ami a piacon van, ezért követjük a termelőink kínálatát. A koncepció szerint mindig idényjellegű, friss, kiváló minőségű alapanyagból készítjük ételeinket. 

Szólj hozzá!

Címkék: piac kézműves bisztró Öko street-food Kistermelő

A bejegyzés trackback címe:

https://biobalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr725366818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása