HTML

biobalaton

Friss topikok

Akiket ajánlunk olvasásra

Ha péntek akkor halnap

2013.07.05. 10:10 fekete-barany.blog.hu

Péntek van, így elő kell állnunk egy halas dologgal. Nagy kisérletezésünk közben már rájöttünk egy-két meglepő új információra. Mondom az egyszerű részét: A harcsa jó. A bioharcsa meg sokkal jobb. Miért is? Mert nem afrikai harcsa. Mert normális körülmények között tenyésztik, természetes táplálékot kap, a húsa hófehér, az íze nem is hasonlít arra amit harcsa néven megszoktunk. Talán hasonlít a vadvizi harcsára, de az meg csak misztérium, vannak akik már láttak olyat...Mondjuk az ára sem hasonlít, kiskerben 6.500- 7.000 Ft körül van egy kiló derék. 

Ebből készül napok óta a steak, mángoldos rizottóval vajmártással, vagy zöldséges bulgurral.

No de rájöttünk valami másra is!

Bevallom személyes viszolygásom van a folyami halaktól, a busa büdös és túl zsíros, az amúr meg a kárász túl szálkás (és ezek is pocsolya ízűek)...kiskoromban az asztal körül kergettek a rántott busával.

Viszont a bio busa, a bio amúr olyan fehér mint a hó, olyan íze van ami leveri a tengeri halak többségét (vaslapon sütve..), itt van, kishazánkban rendelkezésre áll, ráadásul az ára is jobb mint a bio harcsáé. Mondjuk nem olcsó ez sem, de mégse annyi...

Egész héten ezekkel kísérleteztünk és a végén ujjongva rohangáltunk fel és alá...ami a tányérunkra került az egyszerűen mennyei. Igazából nem is értem, hogy miért nem foglalkozik a magyar gasztrokultúra ezekkel a kiváló halakkal.

Szóval, ma este a Jacek féle grill ponty kerül be a menübe (a harcsa mellé), filézett ponty derék mángolddal, burgonya pikkellyel, bárány féle paprika sóval. Íme:

 ponty2.jpg

ponty1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: piac étterem bisztró ponyt bio hal malackrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://biobalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr515392064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása