HTML

biobalaton

Friss topikok

Akiket ajánlunk olvasásra

Péntek- halnap (és kergessük el a balatoni hekket!)

2013.07.19. 15:00 fekete-barany.blog.hu

Malackrumpli!!!

Tovább folytatjuk missziónkat az igazi édesvizi Magyar halak fogyasztásának érdekében. Ja, nem is mondtuk? Akkor most mondjuk: Elegünk van a balatoni hekkből. Továbbá a balatoni fogasból ami nem, hogy nem balatoni, de még csak nem is Magyar. A rossz pocsolya ízű tenyésztett halakból.

Be akarjuk bizonyítani, hogy nem kell mindenáron messziről hozott tengeri halakból dolgoznia annak, aki jót akar. És van élet a hekken túl is!!

Szóval bio harcsa, amúr, ponty és busa. Miért bio? Nem őrültünk bele ebbe a bio témába, egyszerűen csak azért kell ezt kihangsúlyozni, mert:

- A vadvizi hal az igazi, de ezt lehetetlen éttermi mennyiségben legálisan beszerezni, egyszerűen nincs!! (most mondjam azt, hogy a Balatoni Halászati zRt. mintaboltjában is hekket sütnek? Természetesen hogyan máshogy, mint frituban!!)

- A boltokban kapható ponty és társai, pocsolya ízű, rossz állagú termékek. Ezért nem eszik a magyar halat, engem is kergettek az asztal körül a rántott busával évekig, de nem sikerült elkapniuk!!

- Ellenben a bio tenyészetből származó hal nyers húsa hófehér, íze nélkülöz minden pocsolya ízt, állaga fantasztikus, bátran ajánlható a messziről érkező ki-tudja-hány-napos tengeri halkülönlegességek helyett.

Ma a vaslapon sült busa filé az legjobb ajánlatunk, tavaszi cékla rizottóval.

IMG_2676.jpg

Előtte pedig együnk egy balzsamos rukkola salátát

bab.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: étterem balatonfüred bisztró Balaton malackrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://biobalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr885415044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása